Вокални ансамбл АЛЛИЛУИА на духовној вечери Појање и беседе

Uncategorized

post48

Аллилуиа је реч  јеврејског порекла и значи „Хвалите Господа“ чиме представља основну идеју овог ансамбла. Као неизоставан припев велике већине православних песама, назив „Аллилуиа“ својим значењем у великој мери описује и саму суштину православне духовне музике уопште.

Трио Аллилуиа који ће наступати у оквиру вечери Беседа и појање, 27.7. у порти Цркве светог Ахилија од 20.30. часова, чине Милица Радивојевић, Јована Бијелић и Јелена Марић. Оснивач и уметнички руководилац  хора је Милица Радивојевић.

Иако млад, Вокални ансамбл Аллилуиа је за релативно кратко време остварио богат репеrтоар, значајне резултате и бројне наступе у земљи и иностранству.

Трио Аллилуиа добитник je и награде „Војислав Илић“ за аутентично извођење духовне музике приликом учешћа на 21. Фестивалу духовне музике „Хорови међу фрескама“ у Београду (2015).

Такође Вокални ансамбл Аллилуиа добитник је и захвалнице Његове Светости Патријарха Српског Господина Иринеја за рад посвећен очувању српског црквеног појања и великог дела нашег највећег композитора Стевана  Стојановића Мокрањца (2014).

Духовно вече Појање и беседе, употпуниће поред хора Аллилуиа и наступ Хора свети Николај Жички из Чачка, а беседу „Господ мој, Бог мој“ водиће протојереј Србољуб Хаџи Стојковић.