Захваљујући Аустријском културном форуму, професор контрабаса ове године на АРЛЕММ-у је Горан Костић, соло контрабасиста Аустријске Радио – телевизије у Бечу.

Горан Костић, уз оркестарску делатност, афинитет за солистичко свирање и камерну музику изражава кроз дугогодисњу професуру за камерну музику на Универзитету у Крагујевцу (2009-2021) и бројне солистичке наступе широм Европе, а као резултат уметничког рада и истраживања солистичког аспекта његовог инструмента, промовисан је у доктора уметности на Универзитету у Београду (2017).
Као својеврсна круна његових заслуга за развој инструмента, уследио је ангажман у жирију најпрестижнијег европског такмичења, АРД у Минхену (2023).
Последњих година се фокусира на приступ солистичког контрабаса као равноправног члана породице гудачких инструмената, што је довело до рађања идеје за пројекат „Доубле Басс & Рходес“, за који је вец написано неколико композиција. У питању је „класична музика XXИ века“, са јаким утицајима америчких популарних форми XX века – џеза и рока.
Настава контрабаса ће се одржати на АРЛЕММ-у у периоду од 24. до 27.07.2023.године.