Стефан Миленковић

Слободни уметник

Као један од најистакнутијих виолиниста своје генерације, Стефан Миленковић је наступао у више наврата у неким од најславнијих светских концертних дворана као што су Карнеги хол, Њујорк (САД), Кенеди центар, Вашингтон (САД), Кадоган хол, Лондон (Велика Британија), Сантори хол, Токио (Јапан), као и италијанска позоришта Ла Фениче, Венеција, Сан Карло, Напуљ, и Петруцели, Бари.

Његови бројни наступи са оркестром укључују Симфонијски оркестар Индијанаполиса, Берлински симфонијски оркестар, Камерни оркестар Орфеј, Камерни симфонијски оркестар Аспена, Хелсиншку филхармонију, НДР Радиофилхармонијски симфонијски оркестар Хановера, Оркестар Радио-Француске, Оркестар Бољшој театра, Државни оркестар Белгије, Мексички синфонијски оркестар, Државни симфонијски оркестар Сао Паула, Симфонијски оркестар из Мелбурна и Квинсленда, а наступао је под диригентском палицом сер Невила Маринера, Лорина Мазела, Владимира Федосејева и Данијела Орена.

Посвећен педагошком раду више од две деценије, Миленковић је предавао у сарадњи са Ицаком Перлманом на Џулијард школи у Њујорку, као део Перлмановог музичког програма, и био ванредни професор виолине на Универзитету у Илиноису. Миленковић је тренутно уметнички директор нове концертне сале у Новом Саду, као и ванредни професор виолине на Универзитету у Новом Саду. Миленковић свира на виолини Ђованија Батисте Гваданинија из 1783.