Поред музичке наставе, велики акценат на манифеџстацији АРЛЕММ стављен је на креативно уметничко стварање кроз радионице. На креативним радионицама исказујемо таленте за које нисмо ни знали да их поседујемо! Заједно учимо да сликамо, цртамо, рециклирамо, градимо инструменте и још много тога. Дођи и откриј свој таленатна најлепшој летњој школи АРЛЕММ!

Сликарска радионица

Александар Митровић

Дипломирани сликар Александар Митровић ће и ове године, бити вођа креативних радионица из области сликарства, вајарства и примењене уметности, током којих ће полазници имати могућност да своју креативност изразе на додатни начин.Сликарске радионице увек изазову велико интересовање деце (али и родитеља) :)Сваке године јављају се нове идеје, путем којих и полазници, али и педагози, унапређују своју креативности.
На крају радионице, најбољи радови ће бити изложени у холу Соколског дома и представљени у брошури за текућу годину.
Радионица је намењена свим узрастима.
Дођите и откријте свој таленат! Можда се баш у вама крије будући велики мајстор 🙂

„Extreme Intimo“ радионица

Дизајнерски тим бренда „Extreme Intimo“

У оквиру „Extreme Intimo“ радионица деца и млади показују своју маштовитост, отвореност, спремност, креативност у области модног дизајна. Затим своје креације облаче, и наше мале-велике звезде прошетају модном пистом. Дечије креације и дечија модна ревија су управо најлепши део АРЛЕММ-а јер је манифестација првенствено усмерена на децу и младе, чије је срећно одрастање наша мотивација.

Радионицу води стручни дизајнерски тим бренда Еxтреме Интимо, који се заједно са децом препуштају игри и чине АРЛЕММ живим и срећним.

Пејзажна уметност

Небојша Степановић

Дипл. сликар-рестауратор Небојша Степановић својим умећем ствара вредна уметничка дела, подсећа све нас да је природа највећи облик стваралаштва и лепоте, сматрајући да ће свако, ко има довољно љубави да препозна лепоту знати како да буде део природе. Захваљујући њему и свима који су помагали стварање пејзажне уметности, АРЛЕММ је живописан уметички портрет лепоте који чини да посматрач у себи сабере више љубави и разумевања за ПРИРОДУ.

Небојша и АРЛЕММ позивају уметнике да се и ове године придруже у стварању уметничког амбијента за престојећи АРЛЕММ и изграде себе лепотом природе.

Игра и плес

Вуле Стефановић

Постоје пречице до радости, плес је једна од њих.

Плес обогаћује живот и доноси радост. Плес је пре свега забаван и здрав, и плес је део васпитања.
Радионице енглеског валцера и салсе су редовне програмске активности на манифестацији АРЛЕММ. Радионицама могу да се прикључе сви заинтересовани, свих старосних доба, са или без искуства, љубитељи, аматери.

Радионице води искусни плесни играч Вуле Стефановић.

Еколошка радионица

Зоран Раковић

Од самог оснивања, АРЛЕММ је стављао акценат на значај природе и екологије.

На еколошким радионицама учимо о заштити животне средине, о тајном животу дрвећа, о природним богатсвима, садимо дрвеће, грлимо природу. Вођа еколошких радионица је педагог и љубитељ природе Зоран Раковић, човек који је свој живот посветио учењу деце о правом вредностима. Зоран је отац четворо деце, по вокацији просветни радник, поборник шумске педагогије, еколошки активиста, волонтер, заљубљеник у природу и науку са дугогодишњим искуством у раду са децом и радионицама из скоро свих области људског стваралаштва.

Градња инструмената

Јанош Урбан

Од 2012. у редован програм манифестације АРЛЕММ, укључена су предавања о градњи гудачких инструмената. Вођа радионице је истакнути мајстор градње инструмената Јанош Урбан, чије инструменте свирају музичари широм света.
Присутни посетиоци и полазници сваке године науче нешто ново, пре свега основне практичне поправке својих инструмената али и занимљивости о процесу и начину градње инструмената.
За изградњу једне виолине потребно је око 300 сати рада. Да бисте сазнали и остале занимљивости, посетите радионицу о градњи инструмената на овогодишњем АРЛЕММ-у.