Други о нама

Јован Колунџија

2012. године

Са задовољством могу да препоручим пројекат АРЛЕММ 2013, који са својом идејом, јасним циљевима, као и постигнутим резултатима у протекле три године, јасно указује на препознатљив и оригиналан пројекат, који осим рада са талентованом децом, нуди промоцију музичке културе и уметности изван великих градова, што доприноси развоју региона у Србији.

Guitar Art Festival

25. дец 2013. године

Као представник „Гитар арт фестивала“, част ми је да Вашој пажњи препоручим Удружење МУЗИКУС и манифестацију АРЛЕММ.
МУЗИКУС је друштвено препознат као квалитетан тим, који реализује јединствене пројекте у области музике, подстицања младих талената и општег развоја и децентрализације културе и уметности у Србији. Као удружење за ширење и подстицај музичке културе у Србији, МУЗИКУС, кроз пројекат АРЛЕММ, ствара основу племенитог и хармоничног музичког усмеравања талената, које води ка савршенијем друштву у целини.
Посебност програма се огледа у чињеници да манифестација АРЛЕММ даје уникатну прилику и подстицај деци из руралних средина, да искажу своје уметничке таленте, а покретањем АРЛЕММ арт фестивала, и заинтересованом становништву, да посећује врло квалитетне концерте и друге садржаје. Стога сматрам да је манифестација АРЛЕММ један од најважнијих пројеката буђења културне свести на територији западне Србије.
Вешт организациони тим и цењени професори и предавачи, завређују пажњу свих заинтересованих страна, које би на било који начин могле да подрже напоре МУЗИКУС-а и АРЛЕММ-а.

Ферн Рашковић

19. мај 2012. године

Ариљска летња школа младих музичара – АРЛЕММ, представља јединствени пројекат из области музичке педагогије, намењен деци из региона Западне Србије која до сада нису имала могућност контакта са уметничком музиком. Јединствен по својој замисли спајања младих музичара – почетника и њихових вршњака који су искусни млади професионалици, АРЛЕММ је настао и одвија се захваљујујући изузетном ангажовању групе младих музичких педагога који су, будући да су стекли највише преофесионалне референце у иностранству, желели да своје знање пренесу младима овог краја. Ову манифестацију одликују високи професионализам и изузетан ентузијазам свих учесника који је, иако АРЛЕММ постоји само две године, већ почео да даје изузетне резултате.
Јединственост и велики значај овог пројекта огледа се, не само у подизању музичке културе, већ и у свеобухватности којом сама манифестација превазилази свој основи домен – музичку педагогију, и почиње да се развија у ширем културном пољу, које обухвата и визуелно стваралаштво пружајући тако младима овог краја широку културну основу.
Стога сматрам, да је неопходно да се АРЛЕММ уврсти у манифестације које ће Министарство финансијски подржати.

Дејан Михајловић

20. дец 2010. године

Концепт пројекта АРЛЕММ представља иззетно значајан покушај имплементирања креативних културолошки садржаја у раду са популацијом младих нараштаја , е само у области музичке уметности! Носиоци пројекта су личности које су прошле корз највиши ниво стручног образобања у земљи и иностранству које су се вишеструко потврдиле у уменичким и педагошким активностима у нашој средини.
Пројекат је заправо студија о концепту позитивног деловања на младе, где се са високим нивоом стручности представљају циљеви рада, циљне групе и активности које подстичу будуће носиоце културолошких активности у нашој земљи на креативна стремљења.
Најтоплије препоручујем релевантне институције у нашој земљи да подрже пројекат АРЛЕММ, како у материјалном смислу тако и у моралном.

Дејан Млађеновић

19. дец 2010. године

Имао сам велико задовољство да присуствујем АРЛЕММ-у 2010 (Ариљска летња школа младих музичара 2010), и био у прилици да упознам изванредне младе уметнике и педагоге, који су оснивачи и предавачи на овој манифестацији. Био сам пријатно изненађен веома високим нивоом професионалних и музичких резултата, који су постигнути током рада са децом, а која су била први пут у контакту са инструментом, а нека и са класичном музиком. Ентузијазам и посвећеност, како професора, тако и деце полазника летње школе, су резултовали изванредним музичким резултатима, који су се могли чути на завршном концерту.
Оно што сматрам да је од посебне важности је да је ова манифестација од великог значаја, не само за Ариље, већ и за читав регион, с обзиром да у близини нема јачих музичких центара, нити овако оригиналних идеја, који би могли да привуку децу, и на прави начин развијају њихове музичке способности у предшколском узрасту.
Као неко ко се дуго бави педагогијом и има увида у музичко педагошки развој у нашој земљи, сматрам да је АРЛЕММ један од најинтересантнијих, озбиљних пројеката који су се појавили у нашој култури у последње време, и као таквог га, од срца, препоручујем за финансијску потпору од стране Министарства културе Србије.

Пошаљите нам Ваш утисак

Било би нам драго уколико би се и Ви као посетиоци АРЛЕММ-а активно укључили у организацију манифестације, па радо примамо похвале, критике и сугестије.

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field