Сара Марјановић

Пијанискиња

Мр Сара Марјановић је рођена у Београду, где је дипломирала са наградом Универзитета уметности „Студент генерације” као најбољи дипломац на ФМУ, и са наградом из Фонда „Емил Хајек” као најперспективнији млади пијаниста. На ФМУ стиче и звање магистра уметности, док у Мадриду (Шпанија) на Краљевском Високом Конзерваторијуму за музику завршава Курс специјализације за шпанску музику. Наступала је у више Европских земаља и у САД, и остварила записе за радио и телевизију у тим земљама.
Узела је учешће на бројним добротворним концератима УНЕСКА и у „Уједињеним Нацијама“ у Њујорку.
Бави се педагошким радом и држи курсеве клавира за талентоване ђаке и студенте, као и семинаре за стручно усавршавање просветних радника.
Поседује драгоцено деценијско искуство у раду са децом, и њен метод иновативног приступа учењу, уз помоћ уметничке музике, је одобрен од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања Републике Србије. До сада је приредила преко хиљаду мултимедијалних концерата за децу у Србији, Шпанији, Швајцарској, Француској и Републици Српској.
Аутор је књиге-диска за децу „Tras la huella de los sonidos” („Траговима звука“), у шпанској и српској верзији, а снимила је и истоимену ТВ серију. Дискографска кућа СОНИ објавила је серију дисковa са извођењима Саре Марјановић, како соло, тако и у сарадњи са другим уметницима. Њен дупли ЦД са комплетним делима за соло клавир Хоакина Родрига (први светски снимак) добио је изванредне критике свуда у свету: проглашен је за Откриће месеца („Discovery of the month“) у енглеском музичком магазину Класик ФМ; добио је два пута по 5 звездица (како за интерпретацију, тако и за тонски снимак) у енглеском часопису БиБиСи мјузик магазин, заузео је прво место међу најбољим дисковима у Јапанском музичком магазину Онгаку но Томо, као и у шпанском музичком часопису Меломано.
Снимила је и ЦД + ДВД у сарадњи са виолинистом Илијом Маринковићем, са делима Пабла Сарасате-а, а специјално издање тог диска је реализовано за Хотел Риц у Мадриду, као поклон њиховим угледним гостима.