Емилио Перцан

Универзитет уметности – Грац

Македонски виолиниста и диригент Емилио Перцан наступа широм света и убраја се у најзанимљивије музичаре и најцењеније музичке педагоге у Европи.

Перцан је наступао у Европи, Азији, Северној и Јужној Америци, Емиратима и Русији на местима и фестивалима као што су Берлинска филхармонија, Токијска опера, Израелски фестивал, Бахов фестивал у Лајпцигу, опера у Цириху, фестивал у Савани итд. Студирао је код Исабеле Головине у Москви и Доре Иванове у Софији, пре него што је похађао Универзитет Фолкванг у Есену, где је студирао код Петера Даниела.

Поред извођачких активности, већи део свог времена и енергије посвећује образовању младих уметника у настајању. Држи мастер часове широм света. Предаје на Универзитету уметности у Грацу, Аустрија од 2015. године, а на Калаидос музичком универзитету у Цириху / Швајцарска од 2020. Његови студенти су добитници више од 150 награда на националним и међународним такмичењима и водеће позиције на многим европским оркестриma као што су оркестар фестивала Вербиер, фестивалски оркестар Моритзбург, оркестар Арт Линк…