Милутин Младеновић

Филолошко-уметнички факултет – Крагујевац

Завршио је Средњу музичку школу „Славенски“ у Београду у класи професора Ивана Попарића и Централну средњу специјалну музичку школу при Конзерваторијуму Чајковски у Москви, у класи професора Александра Федорченка и Андреја Дјомина. Студије виолончела дипломирао је на Московском државном конзерваторијуму Чајковски, у класи професора Кирила Родина, а магистрирао на Факултету музичке уметности у Београду у класи професора Виктора Јаковчића и Реље Ћетковића. Добитник је низа награда на републичким и савезним такмичењима ученика и студената музике. Наступао је као солиста са Синфонијским оркестром РТС, као и на Међународном чело фесту. Бави се педагошким радом, као професор у Музичким школама Коњовић и Ватрослав Лисински, а дуги низ година и у Музичкој школи Мокрањац у Београду. Запослен је као ванредни професор на Катедри за гудачке инструменте на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, где је до недавно обављао и дужност шефа катедре.
За више од десет година, колико се Милутин Младеновић бави педагошким радом, његови ученици су освојили преко 30 награда (углавном првих), на домаћим и међународним такмичењима, као и на Фестивалима музичких школа.
Додељена му је награда „Удружења музичких и балетских педагога Србије“ за једногодишње истакнуте педагошке резултате 2004. и 2014. године.