Драгутин Младеновић

Председник удружења МУЗИКУС и директор АРЛЕММ манифестације

Рођен у Београду. Своје музичко образовање започео је са професором Миланом Димитријевићем а нижу музичку школу завршио у класи професора Владимира Бобића у МШ Мокрањац у Београду.

Од 1992. до 1998. године се школовао у ЦМШ „Централној средњој специјалној музичкој школи, под патронатом Државног конзерваторијума Чајковски у Москви“ у класи професорке Галине Степановне Турчанинове.

Током 1998. уписује студије на Краљевском фламанском конзерваторијуму музике у Антверпену (Белгија), где је 2006. године магистрирао. Драгутин Младеновић је 2007. године магистрирао и на Одсеку за савремену музику, код професора Михаила Безвергхног, на Краљевском Фламанском конзерваторијуму музике у Генту (Белгија). Такође је 2010. године завршио и Специјалистичке студије на Одсеку за камерну музику на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Уроша Пешића.

Током школовања похађао је више мајсторских курсева за виолину соло, као и за камерну музику, код професора: Жан – Жака Кантурова (Kantorow), Готије Каписона (Capuçon), Елисе Кавагути (Kawaguti), итд.
Драгутин Младеновић је добитник првих награда на Републичким и Савезним такмичењима као и прве награде на Међународном такмичењу „Петар Коњовић“ у Београду. 2006. године био је добитник стипендије „100 најбољих постдипломаца“, коју додељује Фондација за младе таленте Републике Србије.

Као солиста или члан камерних ансамбала, и данас активно наступа у Србији, Холандији, Белгији, Луксембургу, Немачкој, Француској, Јапану и Америци. Снимио је неколико ЦД-ова камерне музике.

Од 2007. године запослен је као професор виолине у Школи за музичке таленте у Ћуприји. За 10 година рада у овој престижној установи, са својим ђацима је освојио преко 80 награда на Републичким такмичењима, фестивалима, као и награде на реномираним међународним такмичењима Ј. Коцијан (Чешка), А. Постаћини (Италија),Таленти за Европу (Словачка), Aртур Гремио (Белгија), Охридски Бисери (Македонија). Његови ученици својим наступима представљају Школу у свим великим концертним дворанама у Србији као и на гостовањима Школе у иностранству.

Од 2010.г. председник је МУЗИКУС-а, Удружења за ширење и подстицај музичке културе у Србији и уметнички директор АРЛЕММ арт фестивала.

Добитник је награде за најбољег професора на такмичењу Таленти за Европу у Словачкој, као и награде за најперспективнијег младог педагога 2017. на међународном такмичењу гудача у Сремској Митровици.